LIHA

detsember 28, 2023
Burgundia pada

Valmistamisaeg: 7 h Küpsetamise aeg: 3 h Kokku kuluv aeg: 10 h Koostisained Kartulipuder Valmistamisõpetus Kartulipuder NB! Kui puder tundub liiga paks, lisa veidi kartuli keeduvett. Burgundia pada Täna toome teieni mõnusa kõhutäie burgundia paja näol. Roog, mille valmistamine ei käi üle jõu. Pada on hea valmistada suuremates kogustes kogu perele või suuremale seltskonnale, kuna […]

jaanuar 13, 2025
Punase veiniga küpsetatud Bolognese

Valmistamisaeg: 2 hKüpsetamise aeg: 35 minKokku kuluv aeg: 2 h 35 min Koostisained • 50 g peekonikuubikuid• 500 g hakkliha• 1 keskmine porgand• 1 keskmine sibul• 1 sellerivars• 2 spl tomatipastat• 1 purk purustatud tomatit• 1 spl võid• 200 ml Vignamato Campalliano punast veini• 400-500 g kuiva pastat• soola• pipart• ürdisegu• peale riivimiseks parmesani Valmistamisõpetus 1. Puhasta […]

jaanuar 13, 2025
Ribid punase veini kastmes

Valmistamisaeg: 20 minKüpsetamise aeg: 4 h 35 minKokku kuluv aeg: 5 h Koostisained • 1,20 kg veiseribi• 400 ml punast veini Uggiano Chianti Classico Riserva• 500 ml veise või köögivilja puljongit• 1 keskmine sibul• 1 keskmine porgand• 1 keskmine varsseller• 3-4 küüslauguküünt• 1 spl tomatipastat• 1 tl kakaopulbrit• peotäis peterselli lehti• loorberilehti• Rosmariini• Tüümiani• must pipar• […]

veebruar 21, 2025
Tacod hakkliha ja avokaado-jogurti kastmega

Valmistamisaeg: 10 minKüpsetamise aeg: 10 minKokku kuluv aeg: 20 min Koostisained Valmistamisõpetus Tacod hakkliha ja avokaado-jogurti kastmega Tacod on mehhiko traditsioonile toit, mida võib süüa taco taskute või tortilla vahelt. Tacod on huvitavad, sest neid võib teha väga erinevate täidistega, seega peaaegu igale maitsele. Lisaks võib neid teha vürtsikamad või siis hoopis natukene mahedamad. Meie […]

veebruar 21, 2025
Chilli con carne

Valmistamisaeg: 5 minKüpsetamise aeg: 15 minKokku kuluv aeg: 20 min Koostisained Valmistamisõpetus Chilli con carne Kogu see karantiinis istumine on mind pisut rõhuma hakanud. Nii tundsin, et mingisugust särakat on vaja, mis mind korralikult käima tõmbaks. Kõige korralikum särakas, mille ma toidust saanud olen, juhtus sel ajal, kui mul oli rõõm Ameerikamaad väisata ning texaslased […]

veebruar 21, 2025
Köögivilja-hakkliha struudel

Valmistamisaeg: 20 min Küpsetamise aeg: 25 minKokku kuluv aeg: 1 h Koostisained Valmistamisõpetus Köögivilja-hakkliha struudel Värvilised juurviljad ja värske hakkliha ei pea alati kokku saama ühepajatoidu või paja sees. Köögivilja-hakkliha struudel annab võimaluse nautida küpsetist, mis loob lehttaigna krõbeduse ja mahlase hakkliha-köögiviljasegu vahel erilise harmoonia. Lisaks saab köögivilju oskuslikult struudli sisse ära “peita” ning teha see erakordselt […]

märts 19, 2025
Sealihaguljašš

Imelihtne retsept kiireks ja maitsvaks sealihaguljaššiks. Lisa sibulad, paprikapulber, tomatipüree, sool ja pipar. Vala peale niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud. Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust. Hauta kaane all tasasel tulel paar tundi, kuni sibul on kastmesse 'sulanud'. Serveeri leivaga, juurde võid pakkuda ka keedetud kartulit või riisi. Ungaris näiteks pakutakse pörkölti (guljašši) kõrvale nokedli-klimbikesi.  Nipid […]

KONTAKT

Juuridiline aadress: 
Aldar Eesti, F. G. Adolfi 11. 44310 Rakvere
Tel +372 666 7365 | E-mail: info@aldar.ee

clock