hello world!
märts 19, 2025

Sealihaguljašš

Imelihtne retsept kiireks ja maitsvaks sealihaguljaššiks.

  • Lõika liha umbes 30grammisteks kuubikuteks.
  • Koori sibulad ja tükelda. 
  • Kuumuta paksupõhjalises potis õli, pruunista lihakuubikud ümberringi.

Lisa sibulad, paprikapulber, tomatipüree, sool ja pipar.
Vala peale niipalju kuuma vett, et liha oleks kaetud. 
Kuumuta keemiseni, siis alanda kuumust.
Hauta kaane all tasasel tulel paar tundi, kuni sibul on kastmesse 'sulanud'.

Serveeri leivaga, juurde võid pakkuda ka keedetud kartulit või riisi.

Ungaris näiteks pakutakse pörkölti (guljašši) kõrvale nokedli-klimbikesi. 

Nipid ja soovitused:

  • Tihti kasutatakse üsna taist praetükki, ent hästi sobib ka abatükk, tagatükk või karbonaad. Rasvasema liha (nt karbonaadi) puhul ei ole õli lisamine enne pruunistamist vajalik.
  • Guljašši võib valmistada nii pliidi peal kui ka ahjus. Viimasel juhul hauta guljašši kaane all ahjupotis 180 kraadi juures.

KONTAKT

Juuridiline aadress: 
Aldar Eesti, F. G. Adolfi 11. 44310 Rakvere
Tel +372 666 7365 | E-mail: info@aldar.ee

clock