- 4 rusikasuurust patissoni
- 500g hakkliha
- 400g purustatud tomateid
- 1 dl punast veini
- 1 keskmine sibul
- 3-4 küüslauguküünt
- 2 spl oliiviõli
- 1 tl fenkoliseemneid
- 1 tl soola
- 0,5 tl suhkrut
- 0,5 tl jahvatatud kaneeli
- 0,5 tl suitsutatud paprikapulbrit
- näpuotsa jagu tšillihelbeid
Lõika patissonil pealt kaas maha ja õõnesta seemnene sisu välja. Viljaliha jäta sisse, see maitseb koos täidisega küpsenult suurepäraselt. Puhasta sibul ja haki peeneks. Puhasta ka küüslauk ja haki see, kuid hoia sibulast eraldi. Kuumuta pannil õli ja prae sibul kergelt läbi. Lisa küüslauk ja vürtsid, prae keskmisel kuumusel paar minutit ja tõsta segu pannilt ära. Lisa pannile uuesti veidi õli ja prae hakkliha läbi, lisa sibula-küüslaugu-vürtside segu ja punavein ( ei ole kohustuslik, võid veini ära jätta ja peale kallata purustatud tomatid) Lase keema tõusta ja keeda vein kergelt kokku. Lisa purustatud tomatid, maitsesta soola ja suhkruga ning hauta kastet keskmisel kuumusel 30 minutit. Kaste peaks selle ajaga muutuma tihedamaks, liigne vedelik peaks välja hauduma.
Täida patissonid lihakastmega, kata ära lõigatud kaanekesega ja tõsta ahjuvormi. Küpseta 30 minutit 175 kraadi juures